Geniet van de mooiste klassieke muziek en beleef een uniek hoorspel.
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍ 
 
Phion Orkest van Gelderland Overijssel
 
 
 
 
 
 
 
 
Elke week gratis online concert Phion
De komende weken verschijnt elke vrijdag een gratis online concert van Phion. Bijna net zoals bij een echt avondje uit, luiden we het weekend in met de mooiste klassieke muziek. De aftrap is aanstaande vrijdag 26 maart om 20.00 uur. De online concerten toveren je huiskamer voor een moment om tot concertzaal met muziek van Dvořák, Prokofjev en Tsjaikovski. Tussen de streams door, beleef je op Goede Vrijdag een uniek hoorspel in samenwerking met Eric Corton.
 
 
 
Zonnige Serenade
Thuis genieten van Dvořáks Serenade voor strijkers. Phion maakt het mogelijk met dit online concert onder leiding van Johannes Leertouwer. Met deze compositie haal je de muzikale lentezon letterlijk in huis. Luister naar de frisse opening, de zwierige wals, het vrolijke scherzo, een dromerig largo en een finale als een opzwepende Boheemse dans.
vanaf 26 maart 20.00 uur
 
 
playbutton
spacer.gif
 
Hedendaags passiestuk met Eric Corton

Phion brengt op Goede Vrijdag samen met acteur, schrijver en presentator Eric Corton de passietijd dichterbij met het unieke hoorspel ‘Over Lijden’.
Waar een traditioneel passiestuk de lijdensweg van Jezus Christus als uitgangspunt heeft, wordt juist deze huidige tijd aangegrepen om een hedendaagse lijdensweg te schetsen, in een vernieuwende vorm waar muziek en verhaal samenkomen in een prikkelende beleving. Op deze manier is een ouderwets hoorspel in een verfrissende vorm ontstaan. Prachtige opnames van het orkest smelten samen met een moderne vertelling over groot en klein menselijk lijden. Door het gebruik van een mix van 2D- en 3D-geluidstechnieken ontstaat een hybride geheel wat zorgt voor een buitengewone luisterervaring waardoor je je bijna letterlijk in de geest van de verteller begeeft.

hoorspel 2 april
 
 
 
 
Tsjechische suite
We kunnen nog niet naar Tsjechië en zelfs nog niet naar de concertzaal, maar met dit online concert wordt het bij je thuis toch even een Tsjechische herberg waar gedanst mag worden. Hoboïst en dirigent Alexei Ogrintchouk is terug en samen met de musici van het orkest neemt hij je virtueel mee naar het Boheemse platteland met de idyllische Tsjechische Suite van Dvořák.
vanaf 9 april 20.00 uur
 
 
 
 
Blazer met de blazers
Hoboïst Alexei Orgrintchouk leidt zijn collega blazers van Phion in de schitterende Blazersserenade van Dvořák. Het was Mozart die Dvořák inspireerde voor deze serenade. Hij had in Wenen diens Gran Partita gehoord en was er zo van onder de indruk dat hij zelf besloot een dergelijk werk te componeren. Een ongecompliceerde serenade in Weense stijl met een Tsjechische twist.
vanaf 16 april 20.00 uur
 
 
 
 
Suite nr. 4 ‘Mozartiana’
Wie wil je het liefste thuis ontvangen, Mozart of Tsjaikovski? In dit online concert van Phion krijg je beide heren op de koffie in een fijnzinnige suite die Tsjaikovski maakte op de muziek van Mozart. De jonge dirigente Tianyi Lu heeft wereldwijd al heel wat gerenommeerde orkesten geleid en maakte helemaal naam toen zij het afgelopen jaar het Georg Solti Dirigentenconcours in Frankfurt op haar naam zette.
vanaf 23 april 20.00 uur
 
 
 
 
Prokofjevs Pianoconcert
Eind april leidt Tianyi Lu het orkest dan nogmaals in het laatste pianoconcert van Prokofjev, Pianoconcert nr. 5. Hoewel de term ‘pianoconcert’ nauwelijks de lading dekt van dit virtuoze vijfdelige werk. Behalve het hele orkest, krijg je ook nog eens een pianorecital van de uiterst getalenteerde concertpianist Ramon van Engelenhoven. Een duizelingwekkende fantasie die je een half uur lang in een aangename greep houdt.
vanaf 30 april 20.00 uur
 
 
 
Op www.phion.nl vind je nog meer concerten die je vanuit je huiskamer gratis kan beleven. Zo spelen onze kopersblazers samen met trompettist Eric Vloeimans tijdens het online jazzfestival Transmission van TivoliVredenburg op 28 maart en brengt BachTwente op 2 april i.s.m Consensus Vocalis en Wilminktheater & Muziekcentrum de unieke Marcus Cantate van J.S. Bach.
lees meer
 
 
 
  p
Website    Reageren    Mijn gegevens    Afmelden
t: 085 - 02 30 800
info@phion.nl
 
Volg ons
tw   fb   in   yt   insta